Hej då Blogtown! Och hej gult hår.

Jag är kanske inte världens mest aktiva bloggare, men jag känner ändå ett visst behov av att ha en blogg som inte raderar inlägg, kommentarer eller inte funkar på en veckas tid. Så ut med Blogtown och in med WordPress!

I torsdags var jag hos frisören, tänkte att det var dags att göra något åt den 1 dm långa utväxten som man får när man tycker att det räcker med att slinga håret en gång per år. Slinga? frågade frisören som sa att nehejdu, den där utväxten är för lång för att slinga, jag tycker vi färgar utväxten och drar ner den nya färgen i längderna, det kommer se jättenaturligt ut. Hon glömde säga att det skulle se lite orange ut, och att utväxten fortfarande skulle synas, även om den dämpades. Hon kom däremot ihåg att fråga om jag har känslig hårbotten, för det kan svida ”litegrann”. Jag svarade nej på den frågan, och det kan man ju förstås undra varför jag gjorde, med tanke på att jag har eksem i hårbotten. Det tog ungefär två penseldag med borsten innan det började svida i skallen.

Visst är det bara alldeles i början som det svider, sen slutar det? frågade hon när hon nästan var klar. Nja, det känns som att hela huvudet brinner, svarade jag… Det tyckte hon var konstigt, för det brukar minsann sluta att kännas efter ett tag, när huvudet domnat av… Det beror kanske på att folk med eksem brukar inse sina begränsningar.

Hur som helst, färgen åkte på, sköljdes av, och frisören tyckte att det blivit såååå snyggt! Jag var mest glad att det var över, och att varken hud eller hår lossnat. Att resultatet blivit mindre lyckat förstod jag först dagen därpå. Du brukar vara finare i håret, sa mamma. Alltså, med tanke på att det är gjort hos en frisör är jag inte särskild imponerad, det ser ut som något du gjort hemma, sa Cissi.

Nej, jag ska hålla mig till mina folieslingor!

(Länk till gamla bloggen, som förmodligen inte fungerar, så du behöver inte ens prova att klicka här.)

Detta inlägg publicerades i Nu är måttet rågat!. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Hej då Blogtown! Och hej gult hår.

 1. Linda&Ebba skriver:

  Välkommen till fungerande WP!

 2. Linda skriver:

  vi får väl se hur länge jag står ut med blogtown… ser framemot att höra vad du tycker om wp så småningom om, och om man kan importera inläggen från bt hit!

  jag är lite röd i hårbottnen nu, känner mig nästan som ett troll 😉

 3. Linda skriver:

  kolla här – http://en.support.wordpress.com/import/
  tycker du får vara försökskanin 1.0 😉

 4. All skriver:

  Men alla bilderna då? Importera NUUU….

 5. stina skriver:

  Det brukar väl inte vara några problem att göra slingor på en lång utväxt, slingor är ju alltid finare än färg!!!! Om det blir gult brukar det bli ännu gulare efter någon dag… Fast jag tyckte inte det såg så farligt ut på bilderna.

 6. finamalina skriver:

  bilder? Det låter ju helt galet att slänga i färg i utväxten för att det ska se bättre ut men jag är ju ingen frisör… 🙂 Välkommen till WP, jag har använt den ett tag nu och den innehåller allt jag vill ha hos en blogg förutom att den ibland är sjukt seg men men…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s